2010. január 28., csütörtök

Bevallom...

rossz ez, mert hideg van, habár én a héten is itthon voltam, de egyszerűen már ideges leszek attól, hogy bizony jövőhéten megint suliba kell mennem, megint nyolc réteg ruhát kell magamra vennem, és megint érezhetem, hogy túl hülye vagyok az érettségihez, megint hatalmába kerít az az érzés, hogy tehetségem sincs, az egész csak egy véletlen volt, nem fognak felvenni, és ne engem küldjetek arra a versenyre, hanem azt, aki tudja, mit csinál, és nem omlik össze attól, ha nem nyer, csak akkor mehetek bele ilyen komoly dolgokba, ha már biztos vagyok benne, hogy menne, de azt hiszem, ebben sosem leszek biztos, és fizikai fájdalmaim vannak amiatt, hogy havazik éjjel nappal, hogy délután nincs hova menni, mert mindenért fizetni kell,

de ma történt valami érdekes.
Ibi csinált tintát otthon, valami növényből meg valami más anyagból, (hát egyikre se emlékszem mi volt...) de az egészet ő állította elő arra az újrahasznosítós pályázatra, és ezt az üveg tintát valamiért nekem adta, és azóta őrizgetem, mert szép, és mert nem tudtam kinyitni, mert beragadt a dugó.

De ma, ma egyszercsak kiugrott a dugó a helyéről, hála a fizikának, és a túlnyomásnak, ami az üvegben uralkodott, mivel a tinta, hála a természetes anyagoknak azt hiszem erjedni kezdett.

ez amúgy varázstinta. az üvegben lila, amúgymeg minden papíron más színű lesz.
papírzsekendőn barnáslila, nyomtatópapíron kékeszöld...

és azért is jó ez tinta, mert olyan, mintha sütne a nap, miközben nézegetem.

Itthon lenni is ezért jó. Mert körülbelül ugyanakkor kelek, mint amikor suliba kell menni, csak éppen itthon jobban érzékelem, hogy a téli napoknak is van értelmes, és kevésbé kegyetlen része, mert világosban csinálom az itthoni dolgaimat, nem pedig sötétben.

2 megjegyzés:

aki meg egy éva írta...

a kékeszöld helyett azt olvastam, hogy békészöld.

Yashwant írta...

hát. békés az most nem. és megint zuhog a hó. lehet, hogy mostmár rá kéne jönni, hogy ez miért is jó, és élvezni. de inkább izzadok, minthogy lefagyjon a lábam.