2007. július 11., szerda

Eza Csillebérc egyszerűen nem hagyja nyugodni az embert. Igazigaz, hogy hétfőn találkoztunk emberekkel, hogy megbeszéljük azt, hogy csütörtökön mikor találkozunk, node mégis. Talán nem volt elég hely a fejemben a dolgok raktározására, hogy mondjuk a mai napon, vagy holnap, vagy ezek előtt, tábor után egy nappal bármi is eszembe jusson róla. Eszembe jut, de nem valami konkrét, az egész csakúgy felemelő volt. A Csillebércről élő képem az, amint egy rakat csoport sétálgat lassacskán a kajálda felé a négyes faház A/6-os szobája felé eső oldalán, és mi még csak ott állunk, hogy várjuk lacikáék csoportját, és biztosan utolsókén érünk oda enni, persze nem, mert valaki úgyis előre fut tőlünk, és beeseünk a középső szakaszba, de nem kizárt, hogy elkésünk az óráinkról. Dehát ez nem csodás? Dehogynem.
Másik agyamat kitöltő gondolatsor az, hogy miért akar minden korombeli ilyen lázasan munkával pénzt szerezni. Egyeseknél megértem, de irritál. Valahogy olyan érzésem van, hogy ebbena világban már ez is divattá vált. Minél hamarabb van munkád (márígy tizennégy felett), annál biztosabb a jövőd, az,
hogy van pénzed minden bizonnyal biztonságot jelent, de ilyen időkben még nem a zsebpénzre támaszkodik a fiú és a lány? Namindegy, akkor én biztosan ingyenélő vagyok. Vagycsak az zavar, hogy minden barátom foggal körömmel kutat munka után, mégha az szórólap osztogatás is háromszázas órabérrel. Jaés ezért fel sem lehet őket hívni, hogy hú, ráérsz ma, vagy holnap?
erre ő behunyt szemmel, fennhangon közli (nem is mondja, az olyan alantas.), hogy
-Neöm, nöem. Tudod én dolgozó ember vagyok, nem érek rá olyasmikre, mint vattacukor evészet. Különben is. Az pénzbe kerül, neked honnan van rá kereted, hogy vegyél vattacukrot? Ingyenélő vagy?
Miért nem dolgozol?
Amásik lehetőség meg a következő lehet:
siránkozva, vágyakozón és nemutolsósorban leverve gyönyörű arctorzulásokkal a fejedbe mondja, vagy fölötte elhúzva a dolgot.
-Jajj, nem érek rá sajnos, pedig annyira mennék, de dolgoznom kell, hogy legyen pénzem, nem akarok anyuaputól kérni, mert biztosan azt hiszik, hogy a nyakukon lógók. Mostmeg főleg nem adnának pénz vattacukorra, hogy dolgozom. Csak másra is kell, meg a találka időpontja egybeeseik a munkaidőmmel. Annyira szar az egész. Szar meló, szar helyzet.

Na. ezt is az infláció okozza, nem?

Nincsenek megjegyzések: